Over Manitra

Vrijwel iedereen heeft wel eens een periode waarop hij/zij op zoek is naar een meer gebalanceerd leven. Dat hoeft niet alleen in je privé leven te zijn maar kan ook in je werk, je leven als moeder, mantelzorger, in de periode van de menopauze of als de partner van een persoon met dementie. 

Manitra kan je hier, op een simpele manier bij ondersteunen met etherische oliën, kruiden en/of gezichts-, en lichaamsverzorgende producten. Van een heerlijke, huidverzorgende zelfmassage na douche of bad of een mint olie oppepper tijdens je werk-dip tot het gebruik van een beetje cayennepeper in je voeding terwijl je bezig bent met afvallen.  

 

Manitra is een klein bedrijf waar de grootste zorg wordt besteed aan het uitkiezen van de producten en leveranciers. Om te verzekeren dat deze producten uiterst zorgvuldig zijn samengesteld of gewonnen en ook biologisch, natuurlijk, ethisch en/of duurzaam zijn.  

Mijn leveranciers en importeurs zijn zeer milieubewust en geven, naast een goed voorbeeld ook een deel van hun inkomsten aan goede doelen zoals bijvoorbeeld: een percentage per aankoop voor het planten van bomen een ander besteed de netto winst van zijn bedrijf aan humanitaire doelen of combinaties hierin. 

Ook hebben sommige importeurs besloten om geen nacht-, en weekend verzendingen meer te doen om zo de CO2-voetafdruk van het bedrijf te verkleinen en zelf heb ik besloten om zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal te hergebruiken om op die manier een bijdrage aan het milieu te doen. Natuurlijk maak ik thuis gebruik van de producten in mijn shop.

 

Wie zit er achter de schermen bij Manitra?

Mijn naam is Ingrid, 50 plusser, en vrijwel mijn hele leven staat in het teken van natuur, flora, fauna en daarmee ook de verzorging van medemens, plant en dier. 

Het verzorgen van planten en dieren begon al vroeg. Mijn vader kwam regelmatig met hondjes thuis die hij onderweg gevonden had en die "even" mochten blijven voor ze naar het dierenasiel zoude gaan. Natuurlijk is geen van de hondjes ooit bij het asiel aangekomen omdat ook mijn moeder dit niet over haar hart kon verkrijgen.

Deze hondjes gingen ook altijd mee naar de volkstuin van opa en oma, waar de hele familie hielp met het planten, oogsten, onderhouden en natuurlijk het opeten van de groenten en fruit opbrengst. Ooms, tantes, neefjes, nichtjes en verdere familieleden kwamen elkaar met grote regelmaat tegen in de volkstuin, vele recepten werden uitgewisseld en het omringende bos had voor ons kinderen geen geheimen meer. Helaas werd de volkstuin gesloten maar ik had het geluk dat ik altijd nog een huis met een tuin had waar de zorg voor plant en dier gewoon verder kon gaan.

Ook heb ik een tijd in de zorg gewerkt en de laatste tijd vooral gezorgd dat mensen met dementie zo lang mogelijk thuis konden blijven tot ze in een verzorgingstehuis terecht konden of overleden. Daarbij verzorg ik, samen met mijn man, natuurlijk mijn eigen huisdieren en paarden en vangen we met enige regelmaat honden uit het buitenland op om ze te laten wennen aan een leven in Nederland/ België en een passend baasje voor ze te vinden.

Gevolgde opleidingen zijn: - aromatherapie - natuurvoedingsdeskundige - enkele modules kruidengeneeskunde - op dit moment de vakopleiding drogisterij

Ook op het gebied van dieren heb ik verschillende opleidingen gevolgd, zoals: - vakopleiding honden-, en kattenbesluit - dierenverzorging - Equine Nutrition/module paardenvoeding (Edinburgh University)

Ik weet dus dat men met kruiden meer kan bereiken dan alleen smaken versterken en met etherische olie veel meer dan "alleen een lekker geurtje" maken. De geur is eigenlijk een leuke bijkomstigheid want de werkzaamheid zit in de planteigen stoffen die in die geur "verstopt" zitten en de smaak van kruiden kan niet alleen lekker zijn maar ook nog eens een positieve werking op, bijvoorbeeld, de darmen hebben. 

 

Wat betekent de naam Manitra?

Eén van mijn favoriete eilanden op de wereld is Madagaskar. Vanwege het unieke karakter in biodiversiteit en de symbiose (samenwerking) tussen flora en fauna maar vooral in de ecologie en de specifieke dier-, en plantsoorten van Madagaskar. Vanille, Cananga (Ylang ylang), Ravensara en kruidnagel zijn de bekendere oliën en specerijen van Madagaskar waar ik mee werk. 

Vandaar dat ik Manitra als bedrijfsnaam heb gekozen, dat is namelijk Malagassisch voor: Aromatisch, Kruidig, Geurig, Welriekend, Geuren, Lekker ruiken, Parfum, Wierook, Aroma.

 

 

Manitra is aangesloten bij het Webwinkel keurmerk

Ons aanbod is groot, vandaar dat onze webshop voorlopig nog dagelijks aangevuld wordt met artikelen. 

Laat ons via het contact formulier even weten waar u naar op zoek bent als het product nog niet op site vermeld staat. Met ruim 1500 soorten oliën, verzorgingsproducten en dergelijke (op voorraad of bestelbaar) is de kans groot dat we het gewoon in het assortiment hebben.

© 2019 - 2022 MANITRA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel