Sorteer op
 • AYURVEDA
  AYURVEDA

  AYURVEDA - SAMA DOSHA EN MARMA OLIëN

  Sama Dosha olie In Ayurveda is alle materie gevormd uit de vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether en deze elementen worden bestuurd door de dosha's (Dosha betekent in het…

 • ADIPRANA - Marma olie
  ADIPRANA - Marma olie

  ADIPRANA - MARMA OLIEDeze volledig natuurlijke Marma olie is een bevrijdende samenstelling voor de behandeling van luchtwegaandoeningen en de versterking van het immuunsysteem.

  Werking: balanceren - immuunsysteem stimuleren -…

  € 15,80
 • HRIDAYA - Marma olie
  HRIDAYA - Marma olie

  HRIDAYA - MARMA OLIEDeze volledig natuurlijke Marma olie is een harmoniserende samenstelling aan het hart, de emoties en de beheersing van de energiekanalen te kalmeren.

  Belangrijkste ingrediënten: Onder anderen: sandelhout,…

  € 50,00
 • KAPHA - Sama Dosha
  KAPHA - Sama Dosha

  KAPHA - SAMA DOSHA Deze volledig natuurlijke Sama Dosha geurmengeling is een stimulerende, stimulerende compositie van Kapha-balanceren.

  Hoofdbestanddelen: Atlasceder, grapefruit, rozemarijn, kardemom ...

  Werking: verkwikkend,…

  € 24,00
 • PRANA VATA - Sama Dosha
  PRANA VATA - Sama Dosha

  PRANA VATA - SAMA DOSHA Deze volledig natuurlijke Sama Dosha-geurmengeling is een inspirerende, mentaal stimulerende, prana-vata-balancerende compositie.

  Hoofdbestanddelen: dragon, kardemom, Patagonia pine, lavendel ...

  Werking:…

  € 28,00
 • PITTA - Sama Dosha
  PITTA - Sama Dosha

  PITTA - SAMA DOSHA Deze volledig natuurlijke Sama Dosha-geurmengeling is een kalmerende, rustgevende Pitta-balancerende compositie.

  Hoofdbestanddelen: mirte, pepermunt, lavendel, palmarosa ....

  Werking: verzachtend, verzachtend,…

  € 24,00
 • ROPANA - Marma olie (30ml)
  ROPANA - Marma olie (30ml)

  ROPANA- MARMA OLIEWerking: Deze natuurlijke Marma-olie is een voedende samenstelling bij littekens, striae en geïrriteerde huid. Rustgevend, beschermend, voedend.

  Gebruik: 2 x daags voorzichtig inmasseren maar bij striae stevig…

  € 21,00

AYURVEDA - Sama Dosha en Marma oliën

Sama Dosha oliën: In Ayurveda is alle materie gevormd uit de vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether en deze elementen worden bestuurd door de dosha's (Dosha betekent in het Sanskriet “Dat wat verandert”). Alleen in levende materie zijn er drie biologische krachten of bio-energieën werkzaam die alle biologische processen beheersen. Deze drie krachten (tri dosha’s) zijn: vata, pitta en kapha. Deze oliën zijn dan ook gebaseerd op de Tri Dosha's.

Marma olie is een therapeutische productlijn speciaal voor de bekende Ayurveda Marma-therapie. De serie is ontwikkeld in samenwerking met de toonaangevende Ayurvedische arts en boekauteur Ernst Schrott. Marmapunten zijn de eindpunten van de energie meridianen in het lichaam vergelijkbaar met de acupunctuur of acupressuurpunten in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Elk Marmapunt heeft zijn eigen betekenis en functie.

De keuze van de juiste Marma olie hangt in de eerste plaats af van het type gezondheidsstoornis. Voor zenuwaandoeningen zijn bijvoorbeeld de Sthapani-olie (te sterke concentratie, rusteloze geest), de Adhipathi-olie (om het zenuwstelsel in het algemeen te kalmeren) of de Shantiom-olie (voor vrede en sereniteit) geschikt. In de regel behandelen men in een sessie slechts met één enkele olie die speciaal voor het grootste probleem is gekozen.

Afhankelijk van het gezondheidsprobleem, kan het ook zinvol zijn om verschillende oliën te combineren. Men kan bijvoorbeeld sushumna-olie toepassen op de specifieke Marma's voor de wervelkolom bij rugpijn. Als de rugpijn wordt veroorzaakt door stress, spanning of angst, kan men extra Marma's behandelen met een verzachtende olie voor ontspanning, kalmte en sereniteit. In de regel beperkt men zich echter tot maximaal drie oliën in één sessie.

© 2019 - 2022 MANITRA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel