Sorteer op
  • Etherische Olie en veiligheid
    Etherische Olie en veiligheid

    VEILIGHEID:Let op! Het gebruik van etherische olie is geen vervanging voor de reguliere medische behandelingen maar als complementaire (aanvullende) zorg.Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuwe Europese regelgeving, waardoor er meer…

     Het Blauwe Huis

100% pure etherische oliën, hydrolaten, masceraten.....

Aromatherapie is het toepassen van vluchtige etherische oliën, ook wel essentiële oliën genoemd voor het bevorderen van lichamelijk en psychisch welzijn. Het woord aroma duidt op de geur van de oliën.

Etherische olie bevat de pure essentie zoals gevonden in bloemen, bessen, grassen, wortels, zaden, bast, vruchten en kruiden, en wordt voornamelijk verkregen door distillatie. Elke olie heeft zijn eigen unieke karakter, aroma en therapeutische eigenschappen.
De oliën zijn zeer geconcentreerd en dus zuinig in gebruik. 
 
Etherische oliën bestaan uit zeer kleine aromatische natuurlijke chemische stoffen die ingezet kunnen worden voor gezondheid, schoonheid en hygiëne. Wij kunnen hiervan profiteren door ze toe te passen bij massage, baden, verdamping en inhalatie. 


Zowel het merk Osadhi als Tisserand leveren een hoge kwaliteit 100% pure oliën die verzameld worden van over de hele wereld.  De plantdelen zijn biologisch, in het wild, etherisch en/of duurzaam verzameld, vrij van kunstmest pesticiden, funghiciden en herbiciden ( onkruidverdelgers) en verwerkt tot de meest pure oliën. 

Vandaar dat het belangrijk is dat men de veiligheidsregels met betrekking tot etherische oliën goed in de gaten houdt.


Het Blauwe huis levert alleen biologische en/of biodynamische verzorgende (kruiden)oliën:  De verzorgende oliën zijn een maceraat, gebaseerd op koudgeperste olijfolie en bloemen of plantendelen. Sommige bloemen of plantdelen gebruiken we gedroogd, andere juist vers.
De bloemen of plantdelen worden, soms in verschillende cycli, getrokken in de olie, die daarna meerdere keren wordt gezeefd. Enkele producten staan gedurende langere tijd buiten in het zonlicht om te trekken, andere producten maken we door middel van een warmtekast. Door deze werkmethode en de lange tijd van inwerken en trekken ontstaan maceraten van een hoogwaardige kwaliteit en een grote verzorgende waarde. Al deze verzorgende oliën zijn voor uitwendig gebruik.

© 2019 - 2022 MANITRA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel