WASNOOT PUUR - Sapindus Mukorossi

Artikelnummer: WN30201
Artikel 1 van 7 Volgende
€ 26,15 (inclusief BTW)

PURE WASNOOT - Sapindus Mukorossi (1 kg) 

Als zeer natuur-, milieu- en huidvriendelijk alternatief voor de zwaar vervuilende wasmiddelen en wasverzachters maar ook als vervanger voor de zeep en het glansmiddel in de vaatwasser. Ook zijn de wasnoten bruikbaar voor alle soorten was (incl. wol en zijde)

Een zak van 1 kg is goed voor ongeveer 250-330 wasbeurten. Doe 3 tot 7 halve schaaldelen in het bijgeleverde zakje en leg deze op de was in de machine of in het bestekbakje van de vaatwasser.  Als de was klaar is kun je het gevulde zakje meestal nog één of twee keer gebruiken. 

1x wassen bij 90 graden

2x wassen bij 60 graden

3x wassen bij 30-50 graden

Hoeveel schaaldelen gebruiken:

3-5 noten voor licht vervuilde kleding
4-6 noten gebruiken voor sterk vervuilde
Voor gebieden met hard waterkunt u het best 7 noten gebruiken

Laat het zakje met de gebruikte wasnoten tussen de wasbeurten door drogen en als de noten wat weker aan gaan voelen dan zijn ze 'op' en kunnen ze bij het groenafval of gebruik je ze als compost door ze tussen je planten te leggen.

Wasnoten geven geen geur af, wilt u uw was laten geuren kunt u een paar druppel etherische olie gebruiken. Bij hardnekkige vlekken kan men eventueel soda (natriumcarbonaat) toevoegen. 

Witte was: Ook bevatten de wasnoten geen optische witmakers dus zo nu en dan een toevoeging van 1 1/2  eetlepel vlekkenzout (Natrium-percarbonaat, ook wel vast waterstofperoxide genoemd) houdt de witte was dan ook echt wit.

Deze wasnoten uit India zijn van uitstekende kwaliteit, worden geoogst in augustus tot september, gedroogd en gekraakt en bevatten geen kern. De wasnoten stammen van de grote zeep boom, oftewel Sapindus Mukorossi. De schillen van deze noten bevatten een hoog gehalte aan saponinen. Saponine is een zeepachtige substantie.

Toepassingen:  Haar wassen - algemeen huishoudelijk schoonmaakmiddel - voor in de afwasmachine - kleding wassen - voor de verzorging van dieren - plantenverzorging.

* Gratis katoenen waszakje bijgeleverd

 

© 2019 - 2022 MANITRA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel